Samenwerking Dronewerkers

Afgelopen vrijdag is tijdens een mini-symposium bekend gemaakt dat wij deelnemen in het samenwerkingsverband Dronewerkers. In dit samenwerkingsverband werken vanaf nu 5 bedrijven samen met allemaal dezelfde drones. De 5 bedrijven zitten verdeeld over het gehele land. Hiermee kunnen we een landelijk dekkend netwerk van Dronewerkers aanbieden. En kunnen we alle partijen in Nederland van dienst zijn.

Voor ons als startend bedrijf betekend dit een vliegende start, en zijn we de overige Dronewerkers ook dankbaar dat wij aan mogen sluiten. Door het samenwerken met Dronewerkers kunnen we nog meer investeren in onderzoek in verschillende gewassen. Daarnaast krijgen wij bestaande kennis en opgedane ervaring in huis. Waardoor we sneller over de juiste informatie kunnen beschikken.

Verder werken we binnen Dronewerkers aan een portal waarbij we de gegevens in het land direct kunnen verzenden naar een server. Op deze server zal de eerste gegevensverwerking plaats vinden. Hierdoor kunnen wij de gevlogen beelden veel sneller analyseren en weer aan de klant terug zenden.

Op het mini-symposium van afgelopen vrijdag waren onder andere Jan Huitema (Europarlementariër VVD), Ruud Thijssens (Agrifirm) en Michiel Pouwels (Cumela) aanwezig om de laatste inzichten op het gebied van precisielandbouw te geven. Daarnaast was er aandacht voor de landelijke (agrarische) media. Dit kunnen we terug vinden in een aantal artikelen die over de ochtend zijn geschreven. (de kun je vinden door op deze link, deze link en deze link te klikken)

Al met al een geslaagde ochtend en werken wij met vertrouwen richting de toekomst. Binnenkort zullen wij de eerste vluchten gaan maken! Op de website van Dronewerkers vindt je meer informatie over het samenwerkingsverband.